Ronde van de Uithof

Zondag 22 juni. Vandaag beloofde het een mooie dag te worden, koersje lekker in de buurt, familie kwam kijken, heerlijk weer en een niet al te groot deelnemersveld.

Maar met 4 profs en 1 semi-prof kon het nog wel eens een pittig koersje worden.

Om 12 uur klonk het startschot en ik reed helemaal voorin op de tweede positie. Dit ging wel lekker zo! In de derde ronde vielen er zoals altijd premies te halen, maar ach, zo ver ben ik nog niet dacht ik tot nu toe.. Maar dit keer was het wel even anders! Ik had tijdig mijn kopbeurt overgegeven maar bleef goed voorin rijden. De Engelse Lucy Garner, prof bij Argos Shimano, kwam langszij rijden en ik pakte haar wiel. We gingen de laatste bocht door en er werd goed aangetrokken. Ik dacht, “ik kan het nu misschien proberen, een premie pakken”, ik zat immers goed vooraan en in het goede wiel!

En ja hoor, de vierde premie was voor mij! YEAH!

Het koste me alleen wel veel kracht waardoor ik het daarna direct zwaar kreeg toen er stevig doorgetrokken werd.. Werk aan de winkel dus 😉

Voor de rest werd er lekker gereden, het was een leuk en uitdagend parcours. Uiteraard werden de 3 dames van Argos Shimano 1,2 en 3. Voor mij werd het een mooie 16e plek en 14 euro in de pocket!

Door Natalie

Ronde van de Uithof 2