U6 Cycle Tour

 

Woensdag 9 juli, de derde etappe.

Voor de derde etappe van de U6 Cycle Tour in Tidaholm, Zweden stond een 93 km lange koers op het programma die bestond uit 3 rondes van 31 km, met steeds een pittige, 5 km lange klim op het eind van het rondje.

De afdaling daarvan, die dus in de eerste paar kilometer van de ronde zat, zorgde na een paar minuten koers al voor een serieuze valpartij voor in het peloton. Op Natalie na zaten we daar allemaal achter en moest er een achtervolging ingezet worden om de voorste groep weer bij te halen. Dat lukte gelukkig. Verder werd er niet al te hard gekoerst. Een paar meiden vielen aan en werden weer ingerekend, maar de hitte en de klim waren het enige wat deze etappe echt lastig maakten. Op de heuvel werd er steeds flink aangegaan, wat ervoor zorgde dat er meiden gelost werden, waaronder ook Natalie.

Een groot gat in de weg leverde Dionne later een lekke band op maar gelukkig kon ze zonder al te veel problemen weer aansluiten. Een redelijk grote groep meiden koerste dus op de laatste 5 omhoog lopende kilometers af, waarvan het asfalt inmiddels door de hitte leek gesmolten. Simone en Amalie gingen goed met de voorste groep mee omhoog, en finishten als 10de  en 23ste. Het tempo werd daar eerst Melissa en daarna Dionne te hoog, zij eindigden als 31ste  (Dionne) en 33ste (Melissa) achter de eerste groep. De goede uitslag van Simone betekende ook dat zij nu 13de staat in het klassement!

Donderdag 10 juli, de vierde etappe.

Donderdag werd er een criterium van maar 30 km in Tidaholm gereden, en het beloofde een harde, snelle koers te worden. Niet alleen door de hitte en de korte afstand, maar ook omdat de wedstrijd hard werd gemaakt door ons Nederlandse dames en een paar van de Scandinavische ploegen. Vooral Dionne, Simone en Natalie leverden goed kopwerk. De finish werd uiteindelijk beslist in een sprint omdat het onmogelijk was weg te komen. Amalie finishte uiteindelijk als 18de , Melissa als 23ste, Simone als 28ste, Dionne werd 30ste  en Natalie pakte plek 41.

Maar de echte finish lag voor ons zo´n 200 meter achter de streep, waar een fontein stond en we allemaal in zijn gedoken om af te koelen    :-)

Zaterdag 12  juli, de zesde etappe.

Vandaag is dan de zesde etappe en laatste dag aangebroken van een geweldige week in Zweden. Op het programma staat een 14 km lange tijdrit over een glooiend parcours.

Simone had besloten de tijdrit niet te rijden maar de overige dames maakten zich klaar voor deze zware beproeving. Tijdritsturen werden de avond van tevoren gemonteerd en de carbon disc wielen werden gereed gemaakt voor de koers.

Om 13:42:30 uur klonk het startschot voor Natalie. Het was haar eerste individuele tijdrit ooit. Na Natalie was Dionne aan de beurt (13.48 uur) gevolgd door Melissa (13.59 uur) en Amalie (14.00 uur). Omdat Malissa en Amalie in de top 20 stonden vertrokken zij om de minuut en mocht er een ploegleidersauto meerijden tijdens hun rit.

U6 tijdrit

Het was een zwaar parcours met de eerste 7 kilometers stijgend. De benen werden dus genoeg gepijnigd! Gelukkig was de terugweg voornamelijk een afdaling en kon er dus flink gas gegeven worden.

Met een tijd van 23,53.9 minuten werd Natalie 47e, Melissa werd 40e met een tijd van 23,19.6 minuten, Dionne werd 30e met een tijd van 22,40.2 minuten en Amalie was onze snelste tijdrijdster, zij wist het zware 14 km lange parcours af te leggen in 21,57.3 minuten en behaalde daarbij een 19e plaats!

Na deze laatste Etappe kon het eindklassement opgemaakt worden. Met voor de Boretti dames de volgende resultaten:

16e Amalie Winther Olsen

20e Melissa van Neck

34e Dionne Noordhof

47e Natalie van der Hoeven

Het was een super gezellige en ook leerzame week!  See you next year!

U6 Amalia