Amstel Curacao Race

8 november 2014  –  In Nederland zijn de bladeren gevallen en is de eerste vorst gemeten. Op Curaçao schijnt zoals altijd de zon en beginnen de profs aan hun welverdiende vakantie. Maar niet na de allerallerlaatste wielerkoers van het seizoen verreden was. En Joanne Groeneveldt, die coschappen loopt op het eiland, was er bij. Op een geleende fiets, 3 maten te groot van ongeveer 14 kg. Op het eiland was geen fiets meer te bekennen en een weldoener was bereid zijn fiets voor deze race af te staan aan deze Hollandse studente. Een fiets is een fiets en dankzij deze fiets stond er tussen Tom du Moulin, Niki Terpstra, Tim Wellens het Oranje-Blauw van Ulysses aan de start in Willemstad.

Bij een tropische temperatuur van zo’n 35 graden ging de 80 km lange race van start. Na wat opstart problemen (de Pontjesbrug stond open) werd de neutralisatie opgeheven en ploeterden de renners zich over uitdagende asfalt wegen. Al snel belandde Joanne in de tweede groep, die door het uiteenvallen van de kopgroep niet meer de twee groep was bij de finish, maar nog wel bijna dezelfde samenstelling had. In de eerste groep bevond zich slechts een andere dame: Katja Vogels, de lokale favoriet én mede-organisator van de race. Joanne bevond zich in een groep met twee andere dames: een local en Ivanka Dijkxhoorn. Na eigenlijk een tactisch saaie, maar letterlijk zeer verhitte race kwam de finish in zicht. Hier wist Joanne haar zware fiets op dusdanige snelheid te krijgen dat ze naar de derde plek sprintte 2 seconden achter Ivanka Dijkxhoorn.