Polar Coral Estate Classic

24 november 2014  –  Na de Amstel Curacao Race had Joanne de smaak van het fietsen in de tropen te pakken. Dit keer op de mountainbike. De start en finish van deze race was niet bij de lokale voetbal vereniging of bij het dorpshuis maar op een rotsachtig strand met palmbomen. Er werden vier ronden afgelegd van 6 km waar bij elke ronde een beklimming met een stijgingspercentage van 20% overwonnen moest worden. Bij de eerste passage van de klim (nog op het asfalt) leek Joanne met macht de sterkste dame van het veld te zijn. Echter bij het inrijden van de “knoek” en het aanschouwen van honderden cactussen liep de snelheid van de wielrenster behoorlijk terug. Na de eerste voorzichtige ronden door de “knoek” liep Joanne een achterstand op op de uiteindelijke nr. 1 van de race. Wel was er een mooie een op een strijd om de tweede plaats tussen Joanne en een lokale mountainbikester. Joanne, sterk op de beklimming, de lokale renster sterk en behendig tussen de cactussen. Dankzij een sterke laatste ronde wist Joanne met uiteindelijk ruime voorsprong de tweede plek te bemachtigen.

BeFunky_Chromatic_3.jpg