Lus van Roden en Acht van Noordenveld

 

In het weekend van 6 en 7 juni stonden twee dagen koers in Drenthe op het programma. We reden met onze combinatieploeg waarbij Ulysses werd vertegenwoordigd door Femke, Kristine en Melissa. De rest van het team bestond uit onze collega-rensters Tessa Neefjes, Nina Buijsman, Marjolein Bakker, Pernilla Rozelaar en Jacqueline Postma van de clubs West-Frisia en HRTC Hoorn.

Tijdens het criterium op de eerste dag stonden Kristine en Melissa aan de start van een 1,2 km lang parcours, samen met nog 106 andere vrouwen, om 40 rondjes lang te knallen. Er lagen bijzonder veel premies klaar aan de streep, en het beloofde dus een harde, snelle en technische rit te worden.

In het geweld lukte het Melissa om een van de eerste premiesprints te pakken, maar uiteindelijk werd ze in de massasprint 40ste, wat niet helemaal tevreden stelde.

Kristine, die voor de eerste keer meedeed aan een criterium op dit niveau, moest aanvankelijk het peloton laten gaan, maar na een tijdje doorbikkelen in een achterliggende groep, heeft ze een plek in het langsrazende peloton opgeëist en zo toch haar wedstrijdervaring opgedaan.

lusvanroden (6)

De volgende ochtend gingen de dames, nu ook met Femke, van start voor een omloop van 108 km, waarin een aantal venijnige klinkerstroken lagen.

Voorheen stond deze omloop bekend als de Ronde van het Ronostrand, en als een redelijk rustige koers, die meestal uitliep op een massasprint.

Dit jaar werd de koers na een rustig eerste half uur al behoorlijk hard gemaakt. Een paar heftige valpartijen en het opgevoerde tempo zorgden ervoor dat Kristine moest afhaken, Femke haar fiets vanuit een gevallen renster moest los zien te krijgen en een tijdje de achtervolging op het verdwijnende peloton moest inzetten, en ook Melissa moest een korte inhaalrace maken na de hinder van een valpartij.

De rest van de wedstrijd was het vooral afzien en proberen een goede plek in het peloton te houden, en ondertussen moesten er steeds meer rensters lossen.

Tijdens de laatste paar hectische kilometers probeerde Melissa voorin te blijven rijden, en zette uiteindelijk met een 29ste plek een punt achter het weekend. Femke had minder succes met het gemanoeuvreer in de eindfase en belandde op plek 67.

Door Melissa