Noordwijk Classic

 

Dinsdagavond 16 juni stond de Noordwijk Classic op de agenda, waar voor Ulysses Bianca en Melissa aan de start stonden. Er moesten 5 rondes worden gereden, in totaal zo´n 120 km, met een finish passage die langs het het strand van Noordwijk lag en een paar kuitenbijters in de duinen daarachter.

Na even bijkletsen over de weekendkoersen (de ronde van Kerspelen voor Melissa en een UCI-koers in België, de Diamond Tour, waar Bianca aan meedeed) en even genieten van de zon aan het strand was het alweer tijd voor de start.

Jammer genoeg misten zowel Bianca als Melissa de slag die al na de eerste eerste ronde werd gemaakt, het peleton brak in 3 grote groepen, de twee meiden zaten te ver achterin, en belandden in de tweede groep. Met dit peleton hebben ze nog een paar ronden tevergeefs geprobeerd de voorste groep weer bij te halen, maar toen het in de laatste ronde duidelijk werd dat de aansluiting helaas niet meer gemaakt zou worden, was het gewoon een kwestie van doorrijden en nog een sprintje trekken voor plek 37. Melissa moest wel een paar meiden voor zich laten, maar eindigde als 40ste, Bianca zat daar niet ver achter en noteerde de 45ste plek.

Door Melissa