Ronde van de Uithof

Gisteren (22 juni 2015) besloot ik om de regen te trotseren en een criterium in Den Haag te gaan rijden. De thuiswedstrijd (ronde van de Schermer) van zaterdag heb ik helaas moeten missen, dus leek het me een goed idee om toch een wedstrijd te rijden en de kleuren van de club te vertegenwoordigen elders in het land (dit bleek gelijk al een goed idee, want de aardige mevrouw van de inschrijving beweerde nog nooit van A.R.C. Ulysses gehoord te hebben. Ik was naturlijk met stomheid geslagen. Hoe is dit mogelijk?).

Het clubparcours van HSK Trias heeft geen gebrek aan bochten, en in combinatie met de nattigheid maakte dit nare herinneringen bij me los aan een criterium van een paar weken geleden in Breda, waar ik in de regen onderuit ben ben gegaan. De wond op mijn knie is nog niet geheeld, laat ik het zo zeggen.

De koers begon nogal rustig, en ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen en van het peloton weg te rijden. Een aantal ronden solo leverde me de winst van het drierondenklassement op, maar toen er andere meiden begonnen te demarreren uit het peloton werd het gat snel kleiner, en met nog 50 km te gaan, besloot ik om me terug te laten zakken in de groep, waar ik nog de tweede prijs bij een premiesprint heb gepakt. Het rijden in het peloton met de natte bochten ging me echter helemaal niet goed af, en uiteindelijk eindigde ik als 12de. De volgende koers die op het programma staat, is het criterium in Hapert op dinsdag, en daarna een tweedaagse van de clubcompetitie in het weekend!

Door Melissa