Tweedaagse van Peize en Nieuw-Roden

 

Omloop van Peize – zondag 28 juni

Peize, een rustig dorpje onder de rook van Groningen maar zondag 28 juni het toneel van heus wielerspektakel. Met de beste top 40 hits uit de speakers galmend stelden wij ons op voor een ronde van 4,5 km en die dan 20 keer. We stonden aan de start met onze combinatieploeg Ulysses-Westfrisia-HRTC waarvan present: Maaike Boogaard, Marjolein Bakker, Bianca Lust, Tessa Neefjes, Pernilla van Rozelaar, Melissa van Neck, Nina Buysman, en Elleke Claessen. Melissa, die ons al had gewaarschuwd dat ze ietwat chagrijnig was wegens slaapgebrek, wist deze negatieve energie in de eerste ronde goed om te zetten in voorwaartse kracht en zat gelijk bij de eerste ontsnappingspoging. Er werd echter flink doorgereden en dus hield deze, en de vele ontsnappingspogingen die volgden, niet lang stand.

Halverwege de koers ging het regenen, in combinatie met de hard opgepompte banden en de spekgladde klinkers in het centrum van Peize ontstonden de eerste valpartijen. Valpartij-ontwijkend en gaten dichtrijdend werden de laatste 2 rondes gereden. De regen kwam steeds harder naar beneden en het peloton ging steeds harder rijden op weg naar de finish. Tessa, Nina, Pernilla en Melissa wisten daarbij heel goed voorin te blijven rijden met een podiumplaats voor Tessa! Elleke wilde vooral niet weer iets breken en deed het rustiger aan. Bianca kwam helaas achter een valpartij te zitten en werd daar behoorlijk door opgehouden. Maaike gleed in de laatste bocht voor de finish uit. Gelukkig zonder erg.

De uitslag: Tessa: 3, Nina: 9, Pernilla: 10, Melissa: 15, Elleke: 39, Marjolein: 44, Maaike: 52, Bianca: 64

DSC_0079

 

Individuele tijdrit – Maandag 29 juni

De volgende ochtend moest er een individuele tijdrit gereden worden over 4,5 km. Ook hier werd er sterk gereden door de dames.

De uitslag: Tessa 6, Bianca 9, Nina 13, Maaike 14, Melissa 53, Marjolein 78, Pernilla 84.

 

Omloop van Nieuw-Roden – Maandag 29 juni

In de middag werd een Omloop van 80 km gereden. Met dit maal gelukkig geen regen maar wel een straffe wind waardoor het peloton al snel volledig aan stukken werd gereden. Melissa, Maaike en Tessa reden sterk en bleven keurig in het eerste peloton. Melissa en Tessa in de top 10!

De uitslag: Tessa 7, Melissa 8, Maaike 34, Bianca 66, Nina 67, Pernilla 70, Marjolein DNF

De individuele einduitslag van de tweedaagse zag er als volgt uit: Tessa 3, Maaike 11, Melissa 34, Nina 46, Bianca 52, Pernilla 53

En met het team stonden we 2e in het eindklassement! Een mooie afsluiting dus van de clubcompetitie!

uitslag