Acht van Chaam

Op de eerste woensdag na de tour wordt altijd de Acht van Chaam gereden. Dit jaar was dat voor de 77e keer. Van Ulysses stonden Bianca en Elleke aan de start en met hen was Mireille van de Amsterdamse wielervereniging  Ztikz, die voor de eerste keer een officiële wedstrijd zou gaan rijden. De Acht van Chaam is een goede vuurdoop met toppers als Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Emma Johanson, Vera Koedooder, Thalita de Jong en Hanka Kupfernagel aan de start.

Het peloton van 94 rensters bleef in de eerste ronde goed bij elkaar. Het tempo werd af en toe flink verhoogd na een ontsnapping maar de ontsnappingen bleven niet lang in stand en de rust keerde terug in het peloton. In de 2e ronde was er een valpartij waar zowel Mireille, Bianca als Elleke achter zaten. Elleke kon er nog net omheen sturen en weer bij het peloton komen, Mireille en Bianca moesten echter met de voet aan de grond en kwamen in een groep achter het peloton terecht.

De volgende rondes gingen steeds harder en steeds meer rensters moesten lossen. De groep waarin Mireille en Bianca terecht waren gekomen kon de aansluiting niet meer vinden. Elleke wist zich te handhaven in de eerste groep die uitdunde tot 29 rensters en waaruit op een gegeven moment 3 dames wisten te ontsnappen: Vera Koedooder, Thalita de Jong en Hanka Kupfernagel.

Het was inmiddels gaan regenen en het peloton glibberde over de straatjes van Chaam. Het lukte de eerste groep niet om de koplopers terug te pakken en dus werd er gestreden voor plek 4 t/m 29. Elleke was eigenlijk al zo blij met het feit dat ze zo goed mee had kunnen komen met de eerste groep dat ze het bij de sprint een beetje liet lopen en op een 24e plek finishte.

chaam 1